e-Faturanın 10 Avantajı

e-Faturanın 10 Avantajı | e-Fatura Nedir?

🕒 1 Haziran 2020

Dijitalleşme sürecinde klasik faturalandırma süreci de teknolojinin nimetlerinden yararlandı! Artık hazırlaması günler süren faturalarınızı dakikalar içinde hazırlayabilir ve dijital ortamda hazırladığınız faturayı, karşı tarafa hızlı bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

e-Fatura Nedir?

e-Fatura, bir elektronik fatura çeşididir. Elektronik fatura dijital ortamda hazırlanan ve basılmayan bir fatura türüdür. Her iki tarafında e-Fatura kullanıcısı olması durumunda faturalarınızı elektronik ortamda güvenle oluşturabilirsiniz. e-Fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sunucuları üzerinden alıcı ve satıcıya iletilir. e-Fatura sisteminin birçok avantajı vardır.

Uzman Danışmanlar

1. Maliyetleriniz azalır

e-Fatura avantajları arasında en dikkat çekici olanı, e-Fatura kullanımının maliyetlerin azalmasına yardımcı olmasıdır. Dijital ortamda hazırlanan e-Fatura sayesinde kağıt, mürekkep ya da zarf gibi çeşitli araçlardan ve onların masraflardan kurtulmuş olursunuz. e-Faturanın, sistem üzerinden kısa sürede direkt müşteriye iletilebilme kolaylığı ile baskı, yazdırma, kargolama, arşivleme gibi ciddi masraflar ve bu işlerin operasyonel yükleri sizin için ortadan kalkmış olur. e-Fatura başvurusu için bize talep bırakabilirsiniz.

Bunlara ek olarak aynı zamanda olabilecek yanlışlıkları dakikalar içinde düzeltebilirsiniz bu sayede fatura düzenlemesi ya da tekrar fatura yazdırma gibi işlemlerde ortadan kalkar ve ciddi oranda masraf ortadan kalkmış olur. e-Fatura kullanımı ile gereksiz masraflar ortadan kalkar.

Kullanıcı Dostu

2. Zaman tasarrufu yaparsınız

Dijital ortamda e-Fatura sistemi ile fatura hazırlamak kağıda fatura basmaktan daha avantajlı ve kolay bir süreçtir. e-Fatura sistemi ile baskı,yazdırma, çeşitli operasyonel süreçler, kargolama ve kargo takibi gibi bir çok aşama ortadan kalkacağı için zamandan tasarruf edersiniz. e-Fatura kullanımı sayesinde hızlanan tahsilat süreci de, şirketiniz için önemli bir avantaj olacaktır.

Fatura yazdırmak sizin için sadece bir kaç dakikaya inmiş olur böylece zamanınızı farklı işler için değerlendirebilir ve faturalama işleminizi tek tuşla halledebilirsiniz. Fatura baskısı ve hazırlanan faturayı karşı tarafa ulaştırmak, karşı tarafın işlem süreçleri yaklaşık bir haftayı bulurken, e-Fatura kullanan şirketler için süreç sadece birkaç dakikanızı alır ve anında müşteriye iletebilirsiniz.

3. Faturalarınız sistem üzerinde arşivlenir

e-Fatura avantajları arasında dijital ortamda sürekli arşivlenen ve kaybolması imkansızlaşan faturalar vardır! Dijital ortamda hazırlanan ve arşivlenen e-Faturanıza evrak kalabalığı ile uğraşmadan tek tuşla ulaşabilirsiniz.

Yıllar önce hazırladığınız ve bir faturayı bulmak için sadece birkaç dakika harcarsınız. Ortadan kalkan kargo süreçleri, faturanın kargoda kaybolması ya da müşteriye ulaşmaması ihtimalleri tamamen ortadan kalkar. İş stresiniz azalırken evrak yoğunluğunuz büyük oranda azalır. e-Fatura kullanımı ile faturalarınızın kaybolma riski ortadan kalkar.

4. Daha hızlı tahsilatlar yaparsınız

e-Fatura sistemi kullandığınız takdirde faturalarınız müşterilerinize hızla ulaşacağı için tahsilatta doğru orantılı olarak hızlanacaktır. Müşterileriniz hazırladığınız e-Faturayı siz iletir iletmez görece ve bu sayede şirket içi gecikme, faturanın ulaşmaması ve bu sebeple tahsilatın gerçekleşmemesi gibi sorunlar ortadan kalkacaktır.

e-Faturanızın müşterileriniz tarafından görülüp görülmediğini sistem üzerinden takip edebilirsiniz. Hızlanan süreç ile hem zaman kazanır hem de tahsilatların gecikmesinin önüne geçersiniz.

5. İş yükünüz azalır

e-Fatura avantajları arasında iş yükünün büyük oranda azalması da bulunuyor. Fatura bastırma süreci, imza ve kaşe gibi operasyonel süreçler ve fatura saklama gibi bir çok iş ortadan kalkmış olur. Daha az iş yükü ve daha az yığılan evrak ile kolayca faturalandırma işlemlerinizi gerçekleştirirsiniz.

6. Muhasebe sisteminiz ile eş zamanlı ilerlersiniz

e-Fatura kullanarak hazırladığınız faturalar muhasebe sistemiyle bağlantılı gider.. Fatura kesme, kargolama ve arşivleme gibi işlemleri oldukça kolaylaştırdığı için muhasebe işlemleriniz hızlanır.

Aynı zamanda evrak yoğunluğu olmadan, faturaların kopyalarına ulaşarak işleri daha hızlı yürütebilirsiniz. Böylece daha az veri girişi daha fazla raporlama ve kontrol alanı yaratabilirsiniz.

7. Çevre dostudur

e-Fatura avantajları arasında tüm bu sistemin doğa dostu olması da bulunuyor. e-Fatura ile dijital ortamda hazırlayacağınız faturalar ile hem doğaya hem de şirketinize katkıda bulunmuş olacaksınız. Gereksiz kağıt ve malzeme israfı yapmadan kısa sürede hazırlayacağınız faturalar ile doğaya, şirket bütçenize ve zaman yönetiminize en iyi yatırımı yapmış olacaksınız. Ayda kesilen 500 kağıt fatura için toplamda 2 bin ağaç kesilir e-Fatura ile doğayı koruyun.

8. Ofis veya ev dışında da fatura kesebilir ve gönderebilirsiniz

Fatura hazırlama, baskı ve kaşe-imza gibi operasyonel süreçlerin ortadan kalkması ile ofis dışında fatura hazırlamanız mümkün hale gelmiştir. Günler süren ve çalışanlarınız ile beraber ilerlediğiniz fatura hazırlama süreçleri internet bağlantısı olan cep telefonunuzun olduğu her yerde yapılabilir duruma gelmiştir. e-Fatura hazırlamak için ofiste veya evde olmanıza gerek yok artık dakikalar içerisinde istediğiniz her yerden faturanızı hazırlayabilir ve müşteriye ulaştırabilirsiniz.

9. Müşterilerle ve satıcılarla mutabakat yapmamızı kolaylaştırır

e-Fatura sistemini kullanarak karşı taraf ile yapacağınız mutabakat süreçleri hem kısalacak hem de kolaylaşmış olacak. e-Fatura sistemi ile faturalarınız karşı tarafa hızla ulaşır ve mutabakat işlemleri de hızlanmış olur.

İşlemler sırasında yapılan raporlama, tahsilatları eski faturalandırma sisteminde düzenleme gibi işlemler ortadan kalkar ya da dijital ortamda dakikalar içinde hazırlanır. Karşı taraf ile yapacağınız hızlı mutabakat ile raporlamalarda hataların olma ihtimali düşer ve raporları hazırlama süresi hızlanır.

10. Güvenlik

E-ihale sürecinde en uygun teklifi veren tedarikçiler adil ve şeffaf olarak belirlenmektetir. E-ihale yöntemi ile zamanı doğru ve verimli kullanabilir, size en uygun teklifi seçebilirsiniz. Böylece hedef odaklı bir ihale ortamı gerçekleşir.

e-Fatura işlemleriniz ile şirket bilgileriniz güvende kalır. Dijital ortamda düzenlenen tüm e-Faturalar saklanır ve şirket bilgilerinizin kaybolması gibi bir risk bulunmaz. Evrak kalabalığı olmadan arşivlenen tüm faturalarınızda bilgileriniz güvenle saklanır. Hemen e-Faturaya başvurmak için bağlantıya tıklayın.

Bize Ulaşın