e-Fatura Uygulaması

e-Faturaya Geçme Zorunluluğu

🕒 2 Aralık 2020

e-Fatura satıcı firma tarafından alıcı firma adına düzenlenen mal veya hizmetin satıldığını belirten faturanın elektronik ortamda düzenlenen ve basılmayan halidir. Bu kapsamda e-Fatura farklı bir belge değil sadece faturanın elektronik ortamda düzenlenmiş halidir. e-Fatura uygulamasından gönüllü olarak yararlanabileceğiniz gibi bazı şirket yapıları için zorunlu kullanım şartı koşulmuştur.

e-Fatura uygulaması 2018 ve takip eden yıllar cirosu 5 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, 1 Temmuz 2020'ye kadar e-Fatura'ya geçmeleri zorunlu hale gelmiştir.

e-Faturaya Geçme Zorunluluğu

  • 2020 ve sonraki yıllar, cirosu 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler ise söz konusu hesap dönemini takip eden yılın 7. ayının ilk gününden itibaren e-Fatura'ya geçmek zorundadır.
  • İnternet ortamında ilan yayınlayanlar ve internet reklam aracıları, 1 Temmuz 2020'ye kadar e-Fatura'ya geçmek zorundadır.
  • İnternet üzerinden satış yapılmasına aracılık eden mükellefler, 1 Temmuz 2020'ye kadar e-Fatura'ya geçmek zorundadır.
  • ÖTV Kanunu'na ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimini yapan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) lisans alan (bayilik lisansı dahil) mükellefler, 1 Temmuz 2020 tarihine kadar e-Fatura'ya geçmek zorundadır.
  • ÖTV Kanunu'na ekli III sayılı listedeki malları imal, inşa ve ithal edenler, 1 Temmuz 2020'ye kadar e-Fatura'ya geçmek zorundadır.
e-Faturaya Geçme Zorunluluğu

e-Fatura Gönüllü Olarak Kullanılır mı?

e-Fatura uygulamasının sağladığı avantajlardan yararlanmak için yukarıdaki zorunlulukları karşılamak durumunda değilsiniz. e-Fatura kullanmak isteyen tüm işletmeler bu uygulamadan Edoksis güvencesi ile gönüllü olarak yararlanabilir.

Zorunlu olmadığınız halde sağladığı kolaylıklar sebebiyle girdiğiniz e-Fatura sisteminden isteğinize bağlı olarak çıkabilirsiniz. Sıralanan zorunluluk koşullarını yerine getirmeyen şirketler unvan ve nevi değiştirerek sistemden çıkabilirler.

e-Fatura hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz SabancıDx güvencesiyle Edoksis sıkça sorulan sorulara bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tüm sorularınız yanıtlandıysa İletişim formunu doldurarak Edoksis ayrıcalıklarından faydalanarak e-Fatura hizmetine başvurabilirsiniz.

Edoksis ile e-Fatura

Edoksis, e-Fatura sürecinizde işgücü ve zaman tasarrufu sağlamanıza, arşivleme maliyetlerinde de önemli bir avantaj elde etmenize olanak tanır. Dijitalleşmenin getirdiği kolaylıklardan yararlanarak internet bağlantınızın olduğu bir cihaz ile her yerden e-Fatura oluşturma lüksüne sahip olursunuz!

Tüm GİB Entegre uygulamalarda 10 yıl saklama güvencesi sağlayan Edoksis ile kullanıcı dostu uygulamalardan faydalanmaya ne dersiniz? Daha fazla bilgi için İletişim formunu doldurarak Edoksis ayrıcalıklarından faydalanarak e-Fatura hizmetine başvurabilirsiniz.

Bize Ulaşın